Smart Kit energiemeters met flexibele Rogowski stroomsensoren

Algodue Elettronica ontwikkelt en produceert hoogwaardige energietellers, energiemeters, Power Quality meetinstrumenten en Rogowski-sensoren. In vergelijking met traditionele stroomtransformatoren geeft het gebruik van Rogowski-sensoren een veilige en versnelde installatie, ze zijn licht in gewicht en bieden een groot stroom- en frequentiebereik.

Wanneer bestaande verdeelinrichtingen of installaties moeten worden voorzien van enige vorm van energieregistratie is de keuze voor flexibele Rogowski sensoren snel gemaakt. Het uitbreiden met traditionele stroomtransformatoren gaat immers gepaard met het uitschakelen van de energievoorziening. Dat is veel gevallen niet wenselijk en niet altijd uitvoerbaar. Daarnaast is de ruimte die stroomtransformatoren innemen vaak een beperkende factor.

Algodue Smart Kits
Om het voor de gebruiker nog eenvoudiger te maken levert Algodue Elettronica nu zogeheten Smart Kits. Een Kit bestaat uit drie flexibele stroomsensoren MFC150 en een multifunctionele energiemeters (UPM209 of UPM309), welke diverse elektrische parameters meten en registreren.

Modellen
Algodue biedt twee modellen Smart Kits. De UPM209RGW is geschikt voor plaatsing op een DIN-rail en slechts 4 modulen breed. De UPM30RGW daarentegen is geschikt voor front inbouw met afmeting 96 x 96mm en is slechts 39mm diep. Beiden zijn uitgevoerd met een intuïtief en hoog contrast display waar de gebruiker in één oogopslag alle benodigde informatie over de status van zijn installatie kan inzien.

De energiemeters bieden de mogelijkheid om te worden gevoed uit een separate voeding en zijn voorzien van voldoende communicatiemogelijkheden, waaronder impulsuitgang, analoge uitgang, RS-485 (MODBUS ASCII/RTU) of MODBUS TCP Ethernet met ingebouwde webserver.

SpecificatiesAlgodue-UPM309-RGW

  • Lengte Rogowski-spoelen: 30, 45, 70 of 90cm
  • Schakelbaar in bereiken 500A, 2.000A en 20kA.
  • 8MB geheugen
  • Real-time en MIN/AVG/MAX waarden vastleggen
  • Mogelijkheid voor remote management