emo-systems-logoMet meer dan 25 jaar aan gecombineerde ervaring werd EMO Systems in 2003 opgericht. Inmiddels is EMO Systems een gevestigde naam met focus op de ontwikkeling en productie van turnkey oplossingen voor complexe vraagstukken in de industriële automatisering, robotica en mechatronica speciaal voor de medische markt.

EMO Systems biedt het grootste portfolio aan Ethernet isolatoren voor medische toepassingen. Deze functioneren gebaseerd op het principe van elektromagnetische inductie. Daardoor hebben deze isolatoren geen externe voeding nodig. Bovendien zijn er geen software drivers die geïnstalleerd moeten worden. Transmitter modules die worden ontwikkeld voor onze isolatoren bereiken een diëlektrische kracht van 6.000 V AC en 8.500 V DC met drie lagen isolatie volgens de hoogste veiligheidsstandaarden.

Zowel de ontwikkeling als de productieprocessen van de Ethernet isolatoren zijn ISO 9001 en DIN EN ISO 13485 gecertificeerd. Voor uitlevering worden alle individuele producten getest op het correct functioneren voor een gegarandeerde diëlektrische kracht.