Salicru heeft een nieuwe versie van de SLC TWIN RT2 serie van Uninterruptible Power Supplies (UPS) gelanceerd. De nieuwe SLC TWIN RT2 LION biedt de meest betrouwbare on-line dubbele conversie technologie op de markt, met een output power factor van PF=0,9 in rack-formaat, aanpasbaar naar toren-formaat, plus een breed scala aan communicatie-opties.

De belangrijkste innovatie in de Salicru SLC TWIN RT2 LION serie is het gebruik van Lithium-Ion (Li-Ion) accu’s als back-up stroombron. Deze hebben talrijke voordelen ten opzichte van traditionele loodzuur accu’s (VRLA): de levensduur is meer dan het dubbele, tot wel 10 keer meer ontlaadcycli aan, de zelfontlading is vier keer lager, het prestatieniveau wordt behouden bij hoge temperaturen (40°C), bieden een lager gewicht en volume en kunnen tot vier keer sneller worden opgeladen.

Wat de TCO betreft, hebben lithium-ion accu’s een langere nuttige levensduur, dan de geschatte levensduur van de UPS (10 jaar), wat betekent dat ze, in tegenstelling tot VRLA-batterijen, niet na 4-5 jaar hoeven te worden vervangen. Bijgevolg wordt een iets hogere initiële investering omgezet in een aanzienlijke besparing tegen de tijd, dat het systeem het einde van zijn levensduur bereikt.

De SLC TWIN RT2 LION serie van Salicru is geschikt voor elke edge computing omgeving en biedt top-level beveiliging in een compact formaat met een breed scala aan communicatiemogelijkheden voor IT-servers, spraak- en datanetwerken, videostreaming, unified communications, documentbeheer en CAD/CAM.

De nieuwe SLC TWIN RT2 LION UPS is beschikbaar in vermogensklassen van 1.000VA tot 3.000 VA. Het rack-formaat kan naar toren-formaat worden geconverteerd, dankzij het verstelbare display en de talrijke accessoires, die bij het systeem zijn inbegrepen. Het systeem wordt tevens geleverd met bewakings- en beheersoftware voor het afsluiten van bestanden en toepassingen in Windows, Linux, Unix en Mac besturingsomgevingen; een smart slot voor het plaatsen van insteekkaarten om SNMP-integratie of koppeling naar een GBS mogelijk te maken; en USBHID-UPS functionaliteit, waarmee gebruikers het systeem kunnen bedienen, parameters kunnen configureren en de computer via de USB-poort kunnen afsluiten of in slaapstand zetten.